Oolong Milky

Oolong Milky uprawiana jest  na Tajwanie. Zaraz po zbiorze liście oolonga są delikatnie ,,wstrząsane” w dużych wiklinowych koszach, tak aby nie uszkodzić struktury liści. Sprawia to, że liście delikatnie zwijają się do środka, ma to też oczywiście wpływ na smak tej herbaty. Po zaparzeniu oolong daje jasny, lekko bursztynowy napar i wspaniały, mleczny aromat. W smaku niezwykle wykwintna z wyczuwalną słodyczą. Oolong jest bardzo wydajny, gdyż można zaparzać go wielokrotnie, przy czym nie traci aromatu. Najlepiej parzyć go w temperaturze 90°C.

Oolong Milky Tea

Oolong Milky Tea

Reklamy

3 responses

  1. Mleczny oolong jest herbatą niezwykłą. Gdy pilem go pierwszy raz nie mogłem wprost uwierzyć, że do jego produkcji nie użyto aromatów.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s