Snow Dragon

Snow Dragon uprawiana jest w Chinach. Jest to wysokiej klasy herbata, a do jej produkcji używa się wyłącznie młodych listków herbacianych, które zrywane są ręcznie wczesną wiosną. Zaraz po zbiorze liście herbaty Snow Dragon skręca się ręcznie w małe „świderki”. Po zaparzeniu w temperaturze 70°C – 80°C daje prawie biały napar z lekko żółtym odcieniem. W smaku niezwykle świeża i delikatna, przyjemnie orzeźwia i pobudza. Polecam szczególnie osobom pracującym intelektualnie.

Reklamy

One response

  1. Szkoda, że nie ma zdjęcia do snow dragona. Przyznam, że jej nie próbowałem. Czyta ktoś jeszcze tego bloga? Napiszcie jak smakuje snow dragon.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s