Genmaicha

Genmaicha produkowana jest zarówno w Japonii jak i w Chinach. Genmaicha z Chin niewiele różni się od tej produkowanej w Japonii i jest o wiele tańsza. Genmaicha to inaczej Bancha z  dodatkiem preparowanego ryżu. Dość ciekawe połączenie, w smaku łagodna z ryżową nutą. Aby wydobyć w pełni jej  aromat najlepiej zaparzać w temperaturze 80° 3-4 minuty.

Genmaicha Japan Style

Genmaicha Japan Style

Reklamy

One response

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s