La Pacho (paudarco)

La Pacho (pau d’arco) pochodzi z Brazylii. Jest to wewnętrzna kora drzewa Tabulo. Już od dawien dawna stwierdzono jej lecznicze właściwości. La Pacho pomaga min. przy schorzeniach z bakteriami, wirusami, problemami z wątrobą, a także oczyszcza krew. Korę La Pacho należy gotować na małym ogniu około 15 minut, następnie odcedzić. Gotowy napar ma lekki posmak drewna.

Lapacho

Lapacho

Reklamy

One response

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s