La Pacho (paudarco)

La Pacho (pau d’arco) pochodzi z Brazylii. Jest to wewnętrzna kora drzewa Tabulo. Już od dawien dawna stwierdzono jej lecznicze właściwości. La Pacho pomaga min. przy schorzeniach z bakteriami, wirusami, problemami z wątrobą, a także oczyszcza krew. Korę La Pacho należy gotować na małym ogniu około 15 minut, następnie odcedzić. Gotowy napar ma lekki posmak drewna.

Lapacho

Lapacho

Advertisements

One response

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s