Green Monkey (Zielona Małpa)

Green Monkey (Zielona Małpa) uprawiana jest w Chinach. Jej liście kształtem przypominają trochę małpie łapy, a większość z nich ma srebrzysty kolor, który świadczy o tym, że do jej produkcji używa się wyłącznie młodych liści. Green Monkey najlepiej zaparzać w temperaturze 70-80° około 3-4 minuty. Gotowy napar ma delikatny, świeży smak trochę przypominający herbatę białą.

Green Monkey

Green Monkey

Advertisements

One response

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s